Hudiksvall (08.00-11.00 mån-fre): 0650-48 47 46Söderhamn (08.00-11.00 mån-fre): 0270-150 31info@kustsotarn.se
Toppgrafik

Ventilationsrengöring, OVK - Rena kanaler, ett sunt val

Boka tjänst online! SuperSotaren Emelie
I vilken sorts hus du än bor är det viktigt att ventilationssystemet regelbundet ses över. Med våra undersökningar och rengörande åtgärder kan du göra en sund affär – för både komfort, hälsa och driftsekonomi!
BOKA VENTILATIONSRENGÖRING

Kustsotarna i Hälsingland är sanna experter på att rengöra och underhålla ventilationssystem och har många års erfarenhet inom ventilationsrengöring i Söderhamn, Hudiksvall och över hela Hälsingland med omnejd! Att ha en ren och välfungerande ventilation är en avgörande faktor för ett hälsosamt och trivsamt inomhusklimat. Med vår professionella ventilationsrengöringstjänst så kan du vara säker på att ditt ventilationssystem fungerar som det ska och att ni andas in ren och frisk inomhusluft.

Vad ingår i en ventilationsrengöring?

Rengöring av ventilationskanalerna innebär att du måste rengöra hela ditt kanalsystem, inklusive tillförsel-, intags- och returventiler med hjälp av professionell utrustning som är speciellt anpassad för ventilationsrengöring. Exakt vad som ingår varierar beroende på fastighetens befintliga ventilationssystem.

Vanliga åtgärder vid ventilationsrengöring:

  • Initial ventilationskontroll där man utför en luftflödesmätning
  • Frånluftskanalerna rengörs
  • Frånluftsfläkten rengörs
  • IM kanalen rengörs
  • Projekteringsanvisning av luftflöden efter AMA
  • Injustering av luftflöden
  • Protokoll som redovisar resultatet av ventilationsrengöringen

Vad kostar ventilationsrengöring?

Rengöring av ventilationskanalerna kostar i genomsnitt cirka 3,790 kr inklusive moms. Priset varierar beroende på storleken på ditt hem eller antalet luftkanaler.

Hur ofta ska man rengöra ventilationen?

Precis som med alla VVS-system så kräver luftkanalerna regelbundet underhåll för att säkerställa maximal effektivitet. Som en allmän tumregel rekommenderar man att utföra en ventilationsrengöring vart tredje till femte år. Astma, andningssvårigheter, allergier, ansamlingar av mögel, eller att man har husdjur kan exempelvis vara orsaker till att rengöra ventilationskanalerna ännu oftare.

Kontakta oss på Kustsotarna i Hälsingland för att boka din professionella ventilationsrengöringstjänst i Söderhamn och Hudiksvall med omnejd. Vi är redo att ge dig bästa möjliga ventilationsrengöring och enastående kundservice!

BOKA VENTILATIONSRENGÖRING
OVK kontroll

Med rätta blicken
för din inomhusmiljö

En återkommande underhållsrengöring av ventilationssystemet, liksom att utföra obligatorisk ventilationskontroll (OVK), är de två åtgärder som med säkerhet kan hjälpa till att hålla ett bra inomhusklimat. En bra ventilation besparar också våra byggnader – genom att undvika fuktskador och andra problem som kan uppstå när luften inte cirkulerar som den ska. Sist men inte minst bidrar en ventilation i balans till jämnare energiförbrukning – bra för miljön, men också positivt för elräkningen!

Se vår ventilationsfilm Beställ ventilationsrengöring
OVK besiktning

Olika ventilationssystem
– olika behov

Behovet av hur och när rengöring bör göras, är något som skiftar mellan olika ventilationssystem. Generellt kan man säga att det inte bör gå mer än 4 -5 år innan systemet kontrolleras och rengörs. Det finns inga lagkrav på ventilationskontroll i villor och småhus – såvida det inte gäller nyinstallation. Däremot ska offentliga lokaler, liksom flerbostadshus och kontorsbyggnader med jämna intervaller utföra Obligatorisk Ventilationskontroll, OVK.

Läs mer om OVK Läs mer om ventilationssystem
Ventilationsrengöring Söderhamn

Abonnera på ren luft

Om du avtalar med oss att vi återkommer enligt en överenskommen intervall, så lägger vi upp ett anpassat program för att rengöra och byta filter med mera. Då behöver du inte fundera längre. Dessutom kan vi samtidigt ombesörja ett övergripande brandskydd – där vi bland annat undersöker och rengör spisfläkten och dess imkanal. Vill du veta mer? Tveka inte att prata med vårt team – kontaktuppgifter hittar du här.

En bra grund för en fräsch och fungerande ventilation i ditt hus får du genom vårt Villapaket. För mer info och beställning, klicka på knappen nedan.

Boka ventilationsrengöring här Se vår ventilationsfilm
Kustsotarna i Hälsingland

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Under fliken Tips & Råd hittar du svar på många vanliga frågor. Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll – eller har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss 08.00-11.00 mån-fre på tel 0650-48 47 46 (Hudiksvall) och 0270-150 31 (Söderhamn).


    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.